işte bizim buraların en sevilen en çok kilo aldıran yemeği..... kuru biber tatarı... hem basit hemde çok lezzetli bir yemek bazıları kebapla bile değişmez diyebilirim..... yalnız bu biberlerin özelliği bizim buranın etli biberi yani kuyunca sadece kabulk kalmaz birde yeşil biberken kurutulur güneşte böyle kızrır.... ayrıca hiç kesmeden saplarından ipe dizerek kuruturuz.... yemeğimize gelince... 1 dizi kuru biberimizi yada istediğiniz miktarda haşlıyoruz.... istenilen yumuşaklığa ulaşınca yaklaşık yarım saat sonra... soğutup çekirdeklerini içinden alıp ayıklıyoruz... bu şekilde yaklaşık bir haftaq bekleyebilir dolapta.... sonra ne zaman canımız çekti bir tavaya 3-4 kaşık sıvıyağ koyup kızartıyoruz.... sonrada sarımsaklı yoğurdun üzerine bu şekilde koyuyoruz ve kalan yağa toz kırmızı biber ekleyip üzerinden gezdiriyoruz..... üffff nasıl canım istedi.....
bunu herkese taddırmak isterimm aslında çünkü bu yöreye gelen memurlarımız biberlerimizin devamını tayini çıktıkları yerlerden sipariş ediyorlar..... ayrıca tarif benim ama bu yemeği annemden fotoğrafladım....
bu arada bi arkadaşımız sizin oralar nereler diye sormuş DENİZLİ KALE İLÇESİ.........
HERKESE AFİYET OLSUN.........
7 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Ekmek banarım ben bu güzele. Etli etli biberler, nasıl da lezzetlidir.
EKMEK BANMADAN YENMİYOR BU NİMETDE HEPİMİZ TOMBUL TOMBULUZ O YÜZDEN.........
Cancazım,ziyarete teşekkürler.Bilgi birliğine de sevgi ve saygılar sunarım......Takipcinizim,biberler süper bir tat olacağına eminim.Ellerinize sağlıkkkk....
ellerine sağlık arkadaşım. Gerçekten işteh kabartıcı. Bu arada sizin oralar nereler...
Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir tat. Kırmızı bibere, hele de kurusuna hiç dayanamam. Ama kötü tarafı hiç doyduğumu bilmem. Ekmeğimi batırarak yerken, kaç ekmek yediğimi de hiç sayamam.
Sevgiyle kal.
oooo biliyorum ben bunu
Üniversitede iken Denizlili bi ev arkadaşım vardı ve sık yapardı bunu bize
bizde afiyetle yerdik tabi ..
elinize sağlık çok güzel görünüyor sabah sabah ağzım sulandı dersem yalan olmaz..
Ohh Ohh ellerine sağlık ben bu tadı biliyorum :)
Denizlili bir arkadaşım burda okurken getirmişdi biberlerden gercek den de biberleriniz farklı kurudğu halde içinin özünü kaybetmiyor..
Aklıma düşdü yaaa hani ne yalan diyim canım cekdi..
Yorum Gönder