Ads 468x60px

Pages

İÇLİ KÖFTE KIZARTMA




Malzemeler
İçi İçin:

500 gr Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz

Dışı İçin:
500 gr İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça


Denizliliyiz ama şu adananın meşhur içli köftesini hep hazır yedik birde yapalımda kendi yaptığımız nasıl oluyor Adanalılar kadar iyi yapabiliyormuyuz bakalım dedik...
tabi böyle dedik ama yine yapan annem oldu söylemiştim tekrar burada söylüyorum ellerine sağlık annecim.... birde benim kız bayıldı içinde et varya....

Önce içli köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım. Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralım. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım. Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın)

Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.

Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede 3 kaşık tereyağı eritelim.ve köftelerimizi dikkatlice kızartalım.... ve marul salatası ile servis yapalım herkese afiyet olsun....

0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:

Yorum Gönder