PATETES TOPLARI
MALZEMELER
5 adet Patates
Maydonoz
limon suyu
sarımsak
sıvı yağ
dere otı
2 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Patateslerin kabukları soyulup tuzlu suda haşlanır. Suyu süzüldükten sonra bir iki damla sıvıyağ,2 kaşık tereyağ limon suyu ve sarımsak eklenip ezilir. Püre haline gelen patateslere top şekli verilir.Doğranmış maydonoza yada dereotu yada sumak yada pul bibere bulanıp zeytin ile süslenir. Havuçların kararmaması için topların üzerlerine limon suyu gezdirilir.
Annem ve nezahatim yapmış ellerine sağlık....
HERKESE AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Yorum Gönder