TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
1 çay bardağı limon suyu
1 yumurta sarısı
200 gr. margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un
2 adet çeşnili hamur kabartma tozu (Mahlep ve susam aromalı)
eğer çeşnili kabartma tozunuz yoksa normal kabartma tozu + 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyin
Üstü için
yumurtanın beyazı ve susam
Hazırlanışı:
1- Limon suyu, yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuzu iyice karıştırın (margarin yumşak oda sıcaklığında olsun.)
2- Un ve kabartma tozunu karıştırın. (eğer kabartma tozunuz çeşnili değilse normal kabartma tozu ve mahlepi ekleyin) kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edin.
3- Ufak parçalar alıp uzun ince şeritler yapın. İki taneyi bir araya getirip burkun. Üstüne yumurta akı ve susam sürerek (ben susam sürmedim) önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
ÇEŞİTLERİMİZ
KURABİYELER,
TUZLULAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 DEĞERLİ YORUM VAR. SENDE YAZAR MISIN?:
Yorum Gönder